2024. ápr 27.

TV2 lesz az új RTL Klub?

írta: Tirpák Mihály
TV2 lesz az új RTL Klub?

2020 óta figyelemmel kísérem a TV2 stratégiáit az internetes sajtókon keresztül, de az idei tervek között szerepel azok a műsorok is, ami korábban évekkel ezelőtt az RTL Klub-on (jelenleg: RTL) találkoztam. Noha a 2022 óta visszavette a vezetést a konkurenciától, nem is dőlnek hátra, ugyanis őrültebbnél őrültebb tervet sző az akkori piacvezetővel szemben.

2022-06-12_14-30-12_00_03_49_29_still001.png

Mint említettem, hogy olyan műsorok bukkantak fel, amiket évekkel ezelőtt láttam az RTL Klub vagy RTL képernyőjén, például ottvan a táncos műsor, a Dancing with the  stars, amit anno Szombat esti lázként láttam a képernyőn, de továbbá említeném ma is aktuális Házasság első látásra, amit 2017-ben adott az RTL Klub. Ezen kívül ottvan Gáspár Zsoltival a Farm VIP, amit korábban a civil Farm évadként vetített a csatorna. Habár itt tartunk a Gáspáréknál, bátyja Győzike sem marad műsor nélkül, ugyanis atombombát dobott a csatorna így vissza fog térni 14 év után a Győzike Show csak Gáspárék címmel. Szerintem nagyon meg fogják utálni Győzikét, főként, hogy két éve benne van a politikában és Fidesz-tag lett (oké, nem szokásom politizálni nyilvánosan, ez csak kitérő).

Na folytassuk sort, ott van például a korábbi RTL-es arcok, mint például Lékai-Kiss Ramóna, aki 2020 óta erősíti a csatornát, de előtte vezetett három X-Faktort és szerepelt a Barátok Köztben Szentmihály Zsófi karaktereként, vagy ott van Stohl András, aki korábban az RTL-nél a ValóVilágot és showműsorokat is vezetett. De még korábbi csatorna arcaként említeném Masi-Gönczi párost is, akik korábban a Fókuszt vezették, most pedig a TV2-ben Tényeket vezetnek.

Korábban tervezték az új RTL Klub irányt?

2014-ben átkerült Ördög Nóra TV2-höz, így már sejthető volt, hogy a TV2 még őrülten veszi fel az RTL Klubbal versenyt, akkor gigászok csatává nagyobbodik. Ez meg is történt, miután Andy Vajna megvásárolt a TV2-t, így már meg is kezdődött a folyamat, először az ex-RTL vezért ültették a vezetői székbe, át csábították az IKO-t és ez folytatódott tovább korábbi arcok nyúlkálásával (idén az RTL vitte Majkát az X-Faktorba Valkusszal együtt). A gondolatomban sem merült fel, hogy a TV2 felveszi az RTL Klub formáját és a konkurencia babérjaira tör, már lassan 8 éve. 2017-ben járunk, amikor A Fallal szemben indult a Piramis, amivel 2018-ban leverte az RTL-t a pofátlan EREDETI jelzéssel, ami csak egy puszta másolat, valamint 2017-ben a csatornának sikerült elhappolni az RTL elől a Betörőket és FOX filmeket. 2019-ben szerezte a Milliomost, amivel rendesen megbukott.

rtl_logo1920x1080.jpg

Mi erősített most bennem, hogy a TV2 az új RTL Klub akar lenni? Hát elmondom az őszintét, egy rész a korábbi műsorok, ami az egyik a korábbi RTL-es arcok, így csak kevés olyan arcokat lehet látni, akit a TV2 nevelt ki. Továbbá a műsorok, amit évekkel korábban az RTL-en bukkant fel. A szerep megváltozott, ugyanis a TV2 lett az új RTL Klub, míg az RTL lett az új TV2, ugyanis a TV2 korábbi műsorai már felbukkantak 2023-ban. Az egyik az Activity a másik pedig a The Voice-t, továbbá évvégén vitte magával Majkát és Pápai Jocit, valamint áprilisban Valkusz Milánt is.

Szólj hozzá

TV2 RTL RTL Klub TV2 Csoport RTL Magyarország