2024. ápr 30.

5 éve szűnt meg az M3 lineáris adása

írta: Tirpák Mihály
5 éve szűnt meg az M3 lineáris adása

Ma napra pontosan 5 éve, hogy 2019. április 30-án megszűnt az M3-as csatorna a tévében. A csatorna a közmédia egyetlen egy fizetős retro tematikájú csatornája volt, mely 2013. december 20-án kezdte az adását. Az M3 megszűnési hírei 2019. március végén láttak napvilágot, vagyis a csatorna automatikusan kikerült a kínálatból.

m3_ident_2019.png

A csatorna tulajdonosa jelezte, hogy az M3 nem teljesen szűnik meg, hanem felköltözik az interneten, ezzel egy tátongó űrt hagyott maga után a normális tévében. A csatorna utolsó estéjét így foglaltam össze egy Wattpados sztoriban:

2019. április 30. kedd este volt hogy bönhészgettem tv csatornák között. Hogy Sony Movie Channel, hol Hír TV, hol RTL Klub és stb. Teltek műltak az órák és a percek. Átkapcsoltam az M3-ra és Nero, a véres kezű költőt utána a Remekművek, Vers Mindenkinek az adjon isten költemények amivel a csatorna azzal indult. És jött a stáblista utána a tájékoztató szöveg az M3.HU oldalon.

Manapság az M3-at csak az interneten érhető el, de a csatorna jó lenne, újra indulhatna, mint 2022-ben az angol BBC Three csatorna.

Szólj hozzá

évforduló MTVA M3