2023. dec 31.

Ez volt 2023-ban

írta: Tirpák Mihály
Ez volt 2023-ban

Majka átmegy RTL-hez és elindultak a Klub csatornák

a_koronazas_rtl_5.png

Micsoda év volt. 2023-as év tele volt izgalmakkal és persze történelmi szempontból is, ugyanis hosszú évek után visszatért a Zsákbamacska, szintén hosszú évek után visszatért a The Voice és a Sztárbox is a képernyőre. Végig izgultuk az Atlétikai VB-t, amit Budapest rendezett és élőben követtűk III. Károly koronázását is. Továbbá indulásokból és megszűnésekből sem volt hiány, de ennyire ne szaladjuk előre.

a_dal_2023_3.png

A 2023-as esztendő azzal kezdődött, hogy az RTL bemutatta a Gólkirályság című sorozatot, melyben fókuszban a Csember FC áll, akik felakarnak jutni az NB-I-be. Később a TV2 is bemutatott egy újabb sorozatot, Hazatalálsz címmel. Januárban a Hír TV-n megújult a híradó és elindult a reggeli műsor Napindító címmel. Február első napján megkezdte az adását a Max4, a Network 4 hetedik csatornája. Februárban az RTL bejelentette, hogy mégsem lesz idén X-Faktor, hanem visszahozza a Voice-t és mellé közel 18 év után a Sztárbox műsort. A TV2-n elindult Sztárban Sztár új évada. Március elején finálézott a ValóVilág 11, melyet Kriszti nyerte meg. Március 18-án megszűnt a Boomerang és a helyét a Cartoonito vette át. Ebben a hónapban indult a 2023-as Formula-1-es szezon, melyet Max Verstappen nyerte meg. Elindult A Dal 2023-as évada, valamint elindult a Magyar Mozi TV nevű filmcsatorna és természetesen ebben a hónapban visszatért a Zsákbamacska Majkával és Pápai Jocival.

esc_d_19.png

Áprilisban elindult a Szerencsekerék új évadat, valamint Tokár Tomi bejelentette távozási szándékát a Fókuszból. Április végén a Pápa látogatással foglalkozott a közmédia csatornái. Májusban élőben megkoronázták III. Károlyt, így már hivatalosan is király lett, valamint május 9-én, 11-én és 13-án megrendezésre került a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál, melyet másodjára Loreen nyerte meg, így Malmö rendezheti a 2024-es versenyt. RTL-en elindult Istenes Bencével a Tippelj és Viddel kvízjáték, ami kevés volt a TV2 elveréséhez. Továbbá az RTL megismételte a Legyen Ön Is Milliomos Heti Hetes kiadását Vágó István emlékére. Június 3-án kiderült, hogy az RTL megszerezte az MTVA elől az UEFA Bajnokok Ligája elsődleges A-csomagját, így az RTL-é az első választási lehetőség a meccseket illetően. Júniusban elindult az Activity újabb évada, immáron az RTL-en, ami bukott is egyet. Véget ért az UEFA Bajnok Ligája 2022/2023-as szezon, melyet először a Manchester City nyerte meg.

2023-08-01_21-06-57_00_02_56_23_still007.png

Július 20-án elkezdődött a FIFA Női Labdarúgó VB Ausztráliában és Új-Zélandon, melyet a női spanyol válogatott nyerte meg. Négy nappal később a Celebrandiban a celebek kerestek párt maguknak, végül Danics Dóráék voltak a befutók. Július 31-én megszűnt a FIX TV adása, másnap augusztus 1-én megújult a Nickelodeon csatorna. Augusztus 19 és 27 között az Eurosport és az M4 Sport élőben közvetítette a Budapesten megrendezésre kerülő Atlétikai VB-t, melynek a záró pontja a holland Femke Bol győzelme volt, aki az VB első napján orra esett a savasodás következtében. Eközben Pálffy István visszatért a képernyőre, naná a HírTV-be, ahol rövid ideig volt látható, aztán a félre magyarázhatatlan történések miatt elbocsájtották a csatornától. Szeptemberben elindult a The Voice az RTL-en, valamint a TV2-n a Sztárban Sztár leszek! új évada. Elkezdődött az UEFA Bajnok Ligája, UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencialiga 2023/2024-es szezonja, természetesen a Ferencváros a Konferencia Ligában csoport elsőként továbbjutott. A TV2 kísérletezett a siker hétvégével, ami bukott, míg az RTL a Voice elé rakta a Mi Kis Falunkat, ezzel elküldte szünetre a Fókusz Pluszt. A TV2 elindította a hype-vonatot a Luxus Feleség fiatal verziójával, a Kőgazdag Fiatalok. Ebben a műsorban olyan emberek bukkantak fel, akit még nem is ismertük, mint például ott van Papaszita.

hungary_euro_2024.png

Októberben elindult a Sztárbox, melyben a celebek a szájkarate helyett bokszkesztyűvel rontottak egymással szabályos keretében, de az NMHH büntetések jöttek következményként. Október végén a gazdák ismét elindultak párt keresni magunknak a Házasodna a gazdában. Az RTL bejelentette az elégtételt a TV2-vel szemben kábelcsatornák terén, ugyanis visszatér a Klub utónév is. Novemberben elindult a LEGO Masters és az Árulók az RTL-en. Továbbá elindult az új Luxus Feleség, a Város Királynői címmel, valamint a reakció videó tévé változata, a Kanapéhuszárok, melyben különböző csatornák műsorai elemzik ki tévé nézői szemmel. Ebben a hónapban az M4 Sporton izgultuk végig a magyar labdarúgó válogatott utolsó két meccseit, így végül a kijutottunk a Foci EB-re. December elején ismét visszatért a Szerencsekerék a TV2-re. December 12-én az M4 Sporton elindult a FIFA Klub Világbajnokság, melyet a Manchester City nyerte meg. December közepén elindult a Mozi Klub, a Sorozat Klub, a Kölyök Klub és az RTL Otthon adása, valamint évvégén az RTL-hez igazolt Majka és Pápai Joci, ahol ők a 2024-es év második felében lesz látható a képernyőn. December elején, pedig kisorsolták a 2024-es Labdarúgó EB csoportjait, így Magyarország az A csoportban fog szerepelni Németországgal, Svájccal és Skóciával együtt, valamint szitkom csatornává alakult át az RTL Kettő.

Összegezve a 2023-as év még színesebb volt a 2022-es évhez képest. Az idei év elkésztő műsorok voltak látható a tévében, akár YouTube-on az Eurovíziós Dalfesztivál, az M4 Sporton a sportközvetítések, akár az RTL-en és a TV2-n a szórakoztatói műsorok. A 2024-es év elképesztő évnek mondanám, ugyanis ott lesz az olimpia, ott lesz az Európa Bajnokság, de természetesen ott lesz az RTL-en és a TV2-n jobbnál jobb műsorok, de lehetnek meglepetések az ígéretek mellett.

Szólj hozzá

2023 X-Faktor TV2 Duna RTL Eurovíziós Dalfesztivál The Voice ValóVilág Cartoonito HírTV A Dal Nickelodeon M4 Sport RTL Kettő